Andreas Regnell ny styrelseordförande i Green Cargo

När den statliga godsaktören Green Cargos höll årsstämma den 27 april valdes Andreas Regnell till ny ordförande. Sten Olsson och Karin Strömberg valdes till nya ledamöter.
– Godstransporter på järnväg spelar en central roll för svensk konkurrenskraft, kommenterar Andreas Regnell.

Andreas Regnell är sedan 2010 chef för strategisk utveckling på Vattenfall, dessförinnan var han Senior Partner och vd för Nordic System på The Boston Consulting Group. Nu efterträder han Jan Sundling som styrelseordförande för Green Cargo.

– Jag ser mycket fram emot att få arbeta tillsammans med styrelse och ledning i Green Cargo och tillsammans ta bolaget till nya höjder. Godstransporter på järnväg spelar en central roll för svensk konkurrenskraft och jag är helt övertygad om att miljösmart transport har framtiden för sig, kommenterar Andreas Regnell.

Green Cargos avgående styrelseordförande Jan Sundling tillsammans med efterträdaren Andreas Regnell. Foto Green Cargo.

Jan Sundling har varit styrelseordförande sedan 2018 och vd under åren 2001-2007. Nu lämnar han med varm hand över ordförandeklubban till Andreas Regnell.

– Jag känner mig lugn och trygg i att Green Cargo återigen visar styrka och framgång. Jag önskar Andreas varmt lycka till som ny ordförande och ser fram emot att följa bolaget från sidan av spåret, kommenterar Jan Sundling.

Utöver Andreas Regnell valdes också Sten Olsson och Karin Strömberg till nya ledamöter. Catarina Fritz, Michael Thorén, Charlotte Hansson och Christer Fritzson omvaldes till ledamöter.