Catena bygger ytterligare 42 000 kvm i Landvetter

Catena har tecknat avtal med MM-Sport, leverantör av kosttillskott, om att hyra 8 700 kvm av nästa etapp av deras nya logistikområde i Landvetter. Totalt kommer 42 000 kvm logistikyta att byggas i etapp 2, som följer på Menigos nya lager på 42 250 kvm, ett bygge som aviserades i mars.

Catena har tecknat avtal med MM-Sport om en ny logistikanläggning på Logistikposition Landvetter i Härryda kommun, nära Göteborg. Byggnaden väntas stå klar under 2024 och den totala investeringen väntas uppgå till nästan en halv miljard kronor. MM-Sport hyr 8 700 kvm, och resten byggs utan aviserad hyresgäst.

– Jag är glad att vi redan kan inleda nästa etapp på Logistikposition Landvetter och välkomna
MM-Sport som hyresgäst. Byggnationerna som nu sker på kort tid på området visar på styrkan i Catenas erbjudande och hur stor efterfrågan är på hållbara och moderna logistikfastigheter på rätt läge, säger Catenas regionchef i Göteborg, Jonas Arvidsson i ett pressmeddelande.

Catena köpte fastigheten Dansered 1:64 på 210 000 kvm i december, efter att detaljplanen vunnit laga kraft. Den 15 mars offentliggjorde Catena första etableringen på området: åt Menigo Foodservices, en av Sveriges ledande matdistributörer, åt vilken Catena bygger en nybyggd logistikanläggning på 42 250 kvm.

Den nya fastigheten innebär en total investering på 449 miljoner kronor för Catena. Kontraktiden för MM-Sport är 10 år. Catenas hållbarhetskrav för Logistikposition Landvetter är höga, en rad olika insatser planeras bland annat för den biologiska mångfalden på området och fastigheten certifieras enligt BREEAM-SE 2017 nivå ”Excellent”

Byggnationen inleds under hösten 2022 och MM-Sport beräknar att flytta in under våren 2024.