Anna Persson: ”Logistiken ska aldrig vara begränsande”

Logistiken har en nyckelroll för att nå framgång som e-handlare, det menar Anna Persson, logistik- och inköpschef, Lyko, som intervjuas i säsongens premiäravsnitt av Dagens Logistiks poddkompis Logistik Överallt.

Podcasten “Logistik Överallt” är tillbaka med en andra säsong. I säsongens första avsnitt gästas Tea Grbic och Åsa Leander av Anna Persson, Chief Logistics & Purchasing Officer på e-handelsjätten Lyko.

Ingen har missat Lykos raketår. Företaget expanderar i Europa och under årets andra kvartal pekade siffrorna fortsatt uppåt, mot en ökning med nära 100 procent. Framgången möjliggörs bland annat med hjälp av deras nya automatiserade lager som sattes i drift i början av året.

– Vi jobbar med grundinställningen att logistiken aldrig ska vara begränsande. Mina kollegor, som jobbar ännu närmare kunden, är otroligt skickliga i att plocka upp och förmedla vad det är som är viktigt för våra kunder. Jag i min tur, tillsammans med logistikfunktionen, tar emot det och omvandlar det till en förväntansbild som vi har att lösa, säger Anna i podden.

Lykos centrallager i Vansbro blev utsett till årets bästa arbetsplats i handeln 2019 av fackförbundet Handels.

Logistikcentret ligger i Vansbro, ett något oväntat läge. Varför?

– Tiden som är skillnaden mellan att ligga i ett mer optimalt läge, kontra att vi har den fantastiska, lojala, erfarna personalstyrkan som har varit med oss från början här i Vansbro gjorde ekvationen ganska enkel att lösa tillslut. Men vi har utmanat oss och tittat på alternativ runtom i landet innan vi fattade det beslutet.

Amazon sporrande

Om Amazons kommande lansering i Sverige säger Anna:

– Jag tror att man behöver bli ännu bättre och det kommer bli ett uppvaknande för många som nöjt sig med att vara okej. Där kommer det bli tufft, man måste vara duktig på logistik, för det är ju en av deras största styrkor.

Anna Persson. Foto Lyko.

– För egen del tycker jag det är sporrande. Konkurrenter hjälper oss att öka kundernas förväntan på oss och det gynnar oss som har ett intresse för logistiken och brinner för den. En till stark spelare på området, så blir vi också ännu bättre!

Du hittar Logistik Överallt på instagram @logistikoverallt och där poddar finns:

Acast: Logistik Överallt Itunes: Logistik Överallt Spotify: Logistik Överallt