Apohem växer i nytt lager i Årsta

Nätapoteket Apohem, en del av Axfood-koncernen, växer kraftigt under påverkan från Coronapandmin, och flyttar i höst in i ett nytt e-handelslager i Årsta, granne med koncernsyskonen Willys, Hemköps och Mat.se:s e-handelslager. Samtidigt mer än dubbleras personalstyrkan.

Lagret i Årsta är ett av Stockholms mest centrala e-handelslager. Just nu renoveras det, byggs om och byggs ut för att ännu bättre möta den ökade efterfrågan inom e-handeln. Den totala lagerytan för Apohem blir dryga 2 500 kvadratmeter, vilket ger kapacitet för en fortsatt tillväxt– och potential för synergier.

– Flytten till Årsta är ett stort och viktigt steg för Apohem. Vägg i vägg med våra koncernsyskon Willys, Hemköp och Mat.se skapar vi förutsättningar för synergier, samtidigt som vi bygger en riktigt fin arbetsplats för både befintliga och nya kollegor, kommenterar Apohems vd Gustav Hasselgren.

Flytten sker under hösten, men redan nu börjar Apohem att rekrytera personal inom en rad olika funktioner för den fortsatta expansionen.

– Vi inleder med att rekrytera en lagerchef, som blir en nyckelspelare framöver. Vi kommer också rekrytera både farmaceuter, ett flertal lagermedarbetare och nya kollegor inom försäljning, marknad och kundtjänst. Tillväxten innebär att vi under året mer än fördubblar Apohems personalstyrka, kommenterar Gustav Hasselgren.