Arne Andersson till Svensk Digital Handel

Arne B Andersson lämnar Postnord helt för en en tjänst som senior rådgivare på Svensk Digital Handel, på heltid. Sedan pensionen, årsskiftet 2020/2021, har han varit fristående e-handelsexpert och skribent på E-handel.se, med en fot kvar hos Postnord, nu kommer han driva Svensk Digital handels logistiknätverk, medverka till att vidareutveckla “Trygg e-handel” och arbeta med inspirations- och kunskapsinnehåll på branschorganisationen.

E-handelsprofilen Arne Andersson blir från och med den 1 mars 2022 senior rådgivare till Svensk Digital Handel på heltid, där “han kommer att ha en viktig roll i den ökade satsning på inspirations- och kunskapsinnehåll som Svensk Digital Handel lanserar i sina kanaler under 2022”.

Dessutom kommer han att driva organisationens logistiknätverk, medverka till att vidareutveckla Trygg E-handel och stärka relationen till både e-handelsföretag och leverantörer till e-handeln i Sverige.

Arne Andersson är en av Sveriges mest erfarna och välkända e-handelsprofiler. I mer än 20 år har han från sin roll som e-handelsexpert på Posten och Postnord varit en inspiratör och rådgivare till den svenska e-handelsbranschen.

– Vi är väldigt glada över att Arne Andersson vill vara med och utveckla branschen tillsammans med oss på Svensk Digital Handel. Han kommer med sin kompetens och erfarenhet att vara drivande i utvecklingen av mer och skarpare innehåll i våra kanaler i form av bland annat trendspaningar, föreläsningar och utbildningar. Arne blir en viktig pusselbit i förverkligande av vår strategi att driva utvecklingen mot en mer hållbar och innovativ handel i Sverige, kommenterar Svensk Digital Handels vd Per Ljungberg i ett pressmeddelande.

– Svensk Digital Handel är för mig den naturliga organisationen som samlar den svenska e-handelsbranschen via till exempel D-Congress och Trygg E-handel. Jag ser mycket fram emot att vara med att utveckla dessa redan starka varumärken och att tillsammans med alla aktörer i branschen jobba för att ytterligare stärka konkurrenskraften för e-handeln i Sverige, kommenterar Arne Andersson.

I pressmeddelandet beskriver branschorganisationen hur man under 2022 kommer att skapa ännu fler mötesplatser och format för att facilitera möten mellan e-handlare och leverantörer: utöver D-Congress, kommer det att ske på sajten dhandel.se, men också i form av olika format som utvecklas i samarbete med moderbolaget Svensk Handel.