Ny transportchef på Widriksson

Last mile-åkaren Widriksson Logistik rekryterar Mikael Karlborg Hedrén som transportchef – en ny tjänst hos den växande last mile-aktören. Hans främsta uppdrag blir att leda fältteamet samt att säkerställa hög kvalitet i leveranserna.

I takt med att Widriksson vuxit de senaste åren har den tidigare rollen som operativ chef delats upp i två separata tjänster: nyckelrollerna logistikchef och transportchef. Under våren 2021 utsågs Tomas Grönkvist till logistikchef och nu tillsätter företaget Mikael Karlborg Hedrén som ny transportchef.

Mikael ska ansvara för att utförandet av leveranser håller högsta kvalitet utifrån kundernas och företagens krav. Han kommer också ingå i ledningsgruppen och bland annat leda fältteamet med gruppchefer och chaufförer.

Mikael kommer närmast från rollen som depåchef på Keolis och har haft flera ledande roller inom transport och HR. Han är van vid att jobba med att säkerställa rutinefterlevnad och struktur samt att entusiasmera och engagera. Det är en viktig erfarenhet för företaget som växer och vill fortsätta vara en attraktiv arbetsplats med högt engagemang bland medarbetarna.

– Mikael har gedigen ledarerfarenhet och vet hur det är att jobba med personalintensiv verksamhet i stressig storstadsmiljö. Han är duktig på att skapa engagemang och jag är övertygad om att han kommer att bidra till att stärka Widrikssons värderingar och vår position som ledande aktör inom last mile-logistik, kommenterar Johan Nyblom, vd för Widriksson Logistik.