E-handelstrio lämnar Postnord

Postnords e-handelschef Peter Hesslin och Arne B Andersson, “Arne på Posten”, e-handelsexpert fortfarande knuten till Postnord, lämnar Postnord för andra uppdrag. Tidigare under hösten lämnade även e-handelsanalytikern Carl-Fredrik Teder, vilket innebär att tre tunga e-handelsnamn lämnar logistikjätten.

Profile photo of Peter S W Hesslin
Peter Hesslin. Foto privat.

Peter Hesslin, e-handelschef på Postnord, har sagt upp sig och sitter i karantän till och med i mars, då han går till en konkurrent. Enligt Dagens Logistiks källor är denna konkurrent Airmee, vilket Peter Hesslin bekräftar i telefon. Peter Hesslin har 30 års bakgrund från DHL och senast Postnord där han befunnit sig i rollen som e-handelschef sedan 4 år tillbaka, och går nu alltså till en av de gamla postjättarnas unga och pigga konkurrenter, logtech-bolaget Airmee.

– Jag tycker det ska bli superspännande, jag har bara jobbat för stora logistikbolag tidigare och nu ska jag få vara med om något nytt, ungt och snabbt, det ska bli oerhört roligt, säger Peter Hesslin på telefon på väg från gymmet.

I vilken roll han landar hos Airmee vill ha låta vara osagt men det kommer även fortsatt vara väldigt kundnära och han kommer sitta med i ledningsgruppen.

– Jag tror att jag kommer lära mig mycket, kunna få springa snabbare och ta del av deras tankesätt vilket är helt annorlunda än det jag är van med med min bakgrund. Samtidigt tror jag att jag kan bidra med min erfarenhet som logistiker från ett större bolag. Alla företag behöver olika kompetenser.

Om det finns något särskilt skäl att lämna Postnord nu vill han inte säga.

– Möjligheten kom just nu och då var det hyfsat lätt att ta ett beslut.

Han är samtidigt nöjd över att sina fyra år på Postnord, en tid som har varit omvandlande för e-handeln och logistikbranschen.

– Jag tycker på riktigt att det har varit jätteroligt, jag har varit med om en fantastisk utvecklingsresa, Postnord har utvecklats väldigt mycket och e-handeln har tagit ett skutt i rätt riktning.

Arne B Andersson. Foto Postnord

Även Arne B Andersson, som gick i “pension” från Postnord för ett år sedan, men som fortsatt haft uppdrag för logistikjätten som han jobbat på i 30 år, lämnar nu Postnord helt.

– För min del är detta inget nytt då jag slutade redan för ett år sedan, även om jag varit kvar med i stort sett samma uppgifter. Att som 66-åring bli erbjuden ett nytt spännande uppdrag är ju väldigt roligt och något jag ser mycket fram emot, säger Arne Andersson, som inte kan säga vad det rör sig om för uppdrag.

– Men det är ett konsultuppdrag, som förutsätter att jag förhåller mig neutralt, säger Arne Andersson, som förklaring till varför han nu släpper Postnord som uppdragsgivare.

Han blir kvar på Postnord till den 28 februari och Retail Day, då E-barometerns årsrapport släpps. Rapporten E-barometern, som görs av Postnord i samarbete med Svensk Digital Handel och HUI Research, är något av Arne B Anderssons “baby”, som nu kommer överlämnas i andras händer.

Carl-Fredrik Teder. Foto Postnord

– Så länge jag jobbar kvar kommer jag arbeta med hur den ska utvecklas och förvaltas framöver, men det är ett bra gäng som jobbar med E-barometern och det kommer säkert gå jättebra även utan mig, säger Arne.

Hur kommer det kännas första gången E-barometern släpps och inte du är med?

– Jag kommer granska den oerhört kritiskt, säger Arne, med glimten i ögat.

Även Carl-Fredrik Teder, e-handelsanalytiker på Postnord och som ligger bakom en stor del av arbetet bakom E-barometern, lämnade Postnord för två månader sedan för att gå till Acne och rollen som chef för data och analys. Det innebär att en tung trojka nu lämnar Postnord Sverige.

Av Klara Eriksson

Ett svar på ”E-handelstrio lämnar Postnord

Kommentarer är stängda.