Nordic Nest bygger ut igen

För tredje gången på nästan lika många år bygger e-handlaren Nordic Nest ut sitt lager i Kalmar, denna gång byggs den nu 20 000 kvm stora anläggningen ut med ytterligare 14 000 kvm, som ska stå klart i slutet av 2022. För utbyggnaden står även denna gång Logistic Contractor.

Så sent som hösten 2019 färdigställde LC den ursprungliga anläggningen åt Nordic Nest på knappt 10 000 kvm. Tidigare i år avslutades en första utbyggnad av fastigheten på 12 000 kvm, vilket gör fastigheten drygt 20 000 kvm stor idag.

E-handlaren och heminredaren Nordic Nest fortsätter dock att växa, och nu tecknar Logistic Contractor, som även byggt de två tidigare etapperna, avtal om att genomföra en andra utbyggnad på 14 000 kvm. Produktionen påbörjas i början av nästa år bygget ska stå klart i december samma år, om bygglov beviljas.

– Det är glädjande att det går bra för våra kunder. Vi ser fram emot det fortsatta samarbetet med Nordic Nest och att nu få möjlighet att tillföra ytterligare lageryta för deras verksamhet, kommenterar Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor AB.

Uppdragsgivare är Rutger Arnhults bolag M2 Gruppen, som även är majoritetsägare i Wästbygg-koncernen där LC ingår. M2 gruppen köpte den första Nordic Nest-fastigheten av LC under utvecklingstiden. Ordervärdet för den nya affären uppgår till 96 mkr.