BDX landar rekordavtal med Ahlsell

Ahlsell väljer logistikaktören BDX Logistik som logistikpartner för Stockholmsområdet samt både södra och norra Norrland. Avtalet utökar det tidigare avtalsområdet och är företagets största logistikaffär sedan starten 2003.

BDX Logistik är sedan tidigare en samarbetspartner till Ahlsell och har bland annat skött logistiken i Norrbotten och fjärrtransporter från centrallagret i Hallsberg. Det nya avtalet innebär en betydande utökning av det geografiska avtalsområdet och är den absolut största logistikaffären i BDX Företagens historia.

– Vi gick ut offensivt i upphandlingen, la anbud på stora delar av Sverige och vann de flesta. Det här är någonting som vi har jobbat för under en längre tid så det är otroligt roligt att det gav utdelning. Att vi fick uppdragen är också ett bevis för vårt framgångsrika samarbete hittills, kommenterar Jonas Carlzon, affärschef logistik på BDX Företagen.

BDX får nu fullt ansvar för godsflödet från centrallagret i Hallsberg till slutkund. De är även digitalt integrerade med Ahlsell och kan erbjuda full spårbarhet för godsets resa.

– Viktiga faktorer i upphandlingen var just spårbarhet, såväl som leveranstider och hållbara transporter, vilka alla är områden som BDX är stolta över att kunna erbjuda. Framför allt hållbara transporter är något vi under de senaste åren satsat stort på. I Stockholm går upp till 85 procent av alla våra transporter med förnybara drivmedel, kommenterar Jonas Carlzon.