Bergkvist Siljan inleder nytt transportsamarbete

Sågverkskoncernen Bergkvist Siljan har tecknat två nya samarbetsavtal med VSV Frakt och LOTS Group om transport av rundvirke. Avtalen omfattar transporter i Dalarna, Västmanland, Härjedalen, Gästrikland, Hälsingland och Uppland.

Sågverkskoncernen Bergkvist Siljan i Dalarna levererar trävaror globalt från tre produktionsenheter runt Siljan, och har ett upptagningsområde av råvara med fokus på Dalarna och angränsande län. De färdiga produkter exporteras till bland annat Norden, Asien, Europa och Nordafrika.

Bergkvist Siljan har nu upphandlat de båda transportföretagen VSV samt LOTS som partners för rundvirkestransporter. Avtalen innefattar dels transporter till Bergkvist Siljans egna sågverk i Insjön, Mora och Blyberg, dels till andra skogsindustrier i Mellansverige. VSV och LOTS använder sig av lokala åkerier vilket skapar arbetstillfällen i dessa områden.

– Under upphandlingen har flera aktörer har visat stort intresse och kunnande. Valet föll på dessa båda företag, som har påvisat ett helhetstänk som säkerställer effektiva flöden samt att de delar vårt synsätt på förbättringsarbete. Avtalen innebär att transportkapaciteten kan nyttjas optimalt med så få körningar utan last som det går, vilket ligger helt i linje med vårt arbete med hållbarhet, säger Erik Brodén, chef Råvara och Logistik, Bergkvist Siljan Skog AB, i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över att Bergkvist Siljan väljer samarbeta med VSV Frakt. Avtalet bidrar till att vi stärker vår position i en befintlig geografi. En ytterligare effekt av uppdraget är att det bidragit till att många nya lokala åkerier har valt att bli en del av VSV. Detta är mycket positivt då vi bygger en långsiktig relation i området, kommenterar Johan Svensson, verksamhetschef på VSV Frakt.