Blue Equity investerar i Langebaek

Danska logistikkonsulten Langebaek, med kunder som Coop, Jysk, Elgiganten och Axfood, får en ny minoritetsägare och partner i form av Blue Equity. De befintliga delägarna Peter Gyldendal, Lars Bek Jensen, Anders Bartholin, Christoph Ohly och John Carstens fortsätter som väsentliga aktieägare.

Langebæk A/S grundades 1977 och har idag närmare 40 anställda. Konsulthuset stöttar företag i norra Europa med strategiska och operativa konsulttjänster och har en bred skara mindre och större nordiska företag som kunder, däribland Coop, Rema 1000, Jysk, Elgiganten, Axfood, Elektroskandia och Lyko.

Nu får Langebaek en ny minoritetsägare i form av danska Blue Equity, och samtidigt bildas en ny styrelse med Peter Midtgaard som styrelseordförande  och Roar Brun Jensen som ledamot.

– Det har varit viktigt för oss att hitta en partner som ser nya utvecklingsmöjligheter på lång sikt. Därför tror vi att Blue Equity är rätt match för Langebæk, kommenterar Peter Gyldendal, vd och Senior Partner i Langebæk. 

Blue Equity tror att Langebaek har potential att växa, och vill gärna stötta dem på den tillväxtresan genom utveckling av ledning, strukturer och processer.

– Langebæk representerar kunniga och engagerade medarbetare, en hög kund- och medarbetarnöjdhet och en stark företagskultur. Vi är stolta över att ledningen för Langebæk har valt oss som partners och vi ser fram emot vår resa tillsammans, kommenterar Christian Møller, Managing Partner i Blue Equity.

Langebæk har sitt huvudkontor i Allerød i Danmark och har kontor i Örebro, Sverige och i Oslo, Norge.