Svensk Sjöfart instiftar nytt pris

Föreningen Svensk Sjöfart instiftar ett nytt pris till ”Årets rederi”. Priset kommer att delas ut i samband med Svensk Sjöfarts årsmöte den 27 april. I juryn sitter bl a Mark Levengood.

Anders Hermansson, vd för Svensk Sjöfart. Foto Svensk Sjöfart.

– Priset ges till rederier som gjort något av särskild betydelse för den svenska handelsflottan och bidragit till att den svenska sjöfarten närmat sig visionen om en framgångsrik svensk sjöfart för en hållbar värld. Det finns många rederier som har gjort stora insatser under året som gått, vilket vi vill uppmärksamma på vårt årsmöte med detta nyinstiftade pris. Även om rederierna inte behöver vara nominerade för att vinna så ökar det givetvis chanserna och vi hoppas få in många bra nomineringar, kommenterar Anders Hermansson, vd på Svensk Sjöfart, i ett pressmeddelande.

Juryn består av Mark Levengood, journalist, författare och programledare, Jenni Ranhagen, vd Näringslivets transportråd, Claes Berglund, ordförande Svensk Sjöfart, och Anders Hermansson, vd Svensk Sjöfart.

Fram till den 13 februari är det möjligt att nominera sitt eget eller ett annat rederi genom att skicka en motivering till info@sweship.se.