Bokusgruppen väljer Postnord TPL

Bokusgruppen har ingått avtal med Postnord TPL om att sköta bokhandelsaktörens logistik. Det tidigare avtalet med Almroths verkar därmed vara avslutat, vilket Ehandel.se var först att rapportera om.

Bokusgruppens automationsanläggning kommer att flyttas till Postnord TPL:s lager i Norrköping i samband med att det nya partnerskapet inleds, enligt ett pressmeddelande . Samarbetet rör e-handeln inom Akademibokhandeln och Bokus och driftsättningen i Postnord TPL:s lager beräknas ske i maj.

– Ett väl fungerande och konkurrenskraftigt leveranserbjudande är avgörande för en framgångsrik e-handelsaffär. Vi har stort förtroende för Postnord TPL:s kompetens och erfarenhet och ser att det är rätt samarbetspartner för att vi ska nå våra långsiktiga mål, säger Sara Hildingsson, logistik- och e-handelschef på Bokusgruppen, i en kommentar.

I januari 2022 tecknade Bokusgruppen avtal med Norrköpingsbaserade tredjepartslogistikern Almroths för leveranser, men tidigare i mars rapporterade sajten Ehandel att samarbetet avslutats.

Dagens Logistik har sökt Bokusgruppen och Almroths.