Boozt bygger ut sin Autostore – igen

E-handlaren Boozt har världens största Autostore-lager i sitt centrallager i Ängelholm, en anläggning som byggts ut i flera omgångar sedan den först installerades 2017. Inför årets peaksäsong så har anläggningen byggts ut igen, till totalt över 1 200 robotar, och 1,2 miljoner backar.

E-handelsföretaget Boozt, med huvudkontor i Malmö, har växt starkt de senaste åren och är idag Nordens största varuhus online. Tyngdpunkten finns i Norden, men företaget levererar totalt omkring 400 000 produkter i månaden inom mode och livsstil till 24 europeiska länder, och bolaget omsatte 5,6 miljarder kronor under 2021.

År 2017, i samband med att Boozt etablerade sitt centrallager hos fastighetsägaren Catena i deras E-City Engelholm, valde e-handlaren att investera i en automationslösning i form av en Autostore från Element Logic. Robotlagret har sedan dess byggts ut fyra gånger, och idag är världens största Autostore-installation.

Inför Black Friday 2022 har Boozt expanderat lagersystemet ännu en gång, med ytterligare 252 robotar, 294 000 lådor och 56 portar. Därmed innehar Boozt fortsatt världens största Autostore-installation med totalt över 1 000 robotar, 300 portar och hela 1,2 miljoner lådor.

– Vi är glada över att ta vårt engagemang för automation och utveckling till nästa nivå i samarbete med Element Logic och Autostore, kommenterar Sven Thiessen, logistikchef på Boozt.

– Boozt och Element Logic har ett tätt samarbete och för kontinuerligt diskussioner om nya
anpassningar till marknaden, vilket gör att Boozt kan ligga steget före tillväxtkurvan. Som vanligt vid expansioner har en viktig del varit att hålla installationen störningsfri för den dagliga driften, så att Boozt kan ha så gott som full drift under hela utökningsprocessen – och därmed hålla sina kundlöften, kommenterar Marcus Rasmusson chef eftermarknad på Element Logic Sverige.

Fakta om Boozts Autostore
• 1 243 robotar
• 1 245 000 lådor
• 301 portar
• AutoStore Router software (lanserades 2020)