Bra ledarskap i fokus i senaste Logistik Överallt

Vad är bra ledarskap? Hur leder du vid förändring och hur kommunicerar du bättre? Veckans  avsnitt av podcasten Logistik Överallt berör någonting som är viktigt inte minst under en kris som den nuvarande – nämligen vad som är gott ledarskap.

I allmänhet handlar Logistik Överallt specifikt om logistik – men någon gång per säsong djupdyker poddarna Åsa Leander och Tea Grbic i ett bredare ämne – så länge det har relevans för logistikbranschen och dess framtid. I senaste och femte avsnittet av podden gästas Tea Grbic och Åsa Leander av ledarskapscoachen och inspiratören Ami Hemviken som förklarar hur ett bra ledarskap fungerar – något som är extra relevant under den nuvarande krisen.

Ami Hemviken påpekar att vi människor fortfarande har kompetenser som inga datorer och ingen AI ännu kan slå:

– Ledarskap som bygger tillit bygger bättre förutsättningar för både kreativitet och empati , vilket är två egenskaper där vi människor fortfarande har en unik kompetens. Vi har inte så mycket annat där vi fortfarande kan slå den AI som finns idag, säger Ami Hemviken i podden.

I podden skickar hon med många handfasta tips till logistikbranschen – där hon själv tidigare arbetat, på DHL.

– Ibland tror vi att det är tanken som räknas. Har jag en bra idé eller en bra tanke kommer den bära sig själv – och där har jag ju sett väldigt många exempel på att det gör det inte. Det kan vara en hur bra idé som helst, men om den inte kommuniceras eller paketeras rätt så kan den falla ganska platt.

Du hittar Logistik Överallt på instagram @logistikoverallt och där poddar finns:

Acast: Logistik Överallt Itunes: Logistik Överallt Spotify: Logistik Överallt