Bravida Coop-lagrets elinstallatör

Bravida har fått i uppdrag av Tommy Allströms byggproduktion AB att utföra elinstallationer till ett ordervärde av cirka 100 miljoner kronor i Coops nya automatiserade centrallager.

Terminalen i Eskilstuna kommer ha en totalyta på 109 000 kvm och blir en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel. Projektet är en totalentreprenad och Bravidas arbeten innefattar projektering och installation.

– Projektet ställer höga krav på gott samarbete för att uppnå ett lyckat resultat. Vi har goda erfarenheter av att arbeta med Bravida och de var ett självklart val av samarbetspartner även i detta projekt kommenterar Tommy Allström på Tommy Allströms Byggproduktion AB.

I den helautomatiserade anläggningen strävar Bravida efter att installera de mest energieffektiva lösningarna för att byggnaden ska bli långsiktigt hållbar.  Alla processer i anläggningen kommer ske automatiserat dygnet runt vilket ställer höga krav på en väl fungerande teknik. God samordning och en detaljerad projektstyrning är några av faktorerna för att lyckas.

– Det är ett spännande projekt där vi bidrar med våra specialistkunskaper inom logistik och energieffektiva installationer. Jag är trygg med att vi, tillsammans med Tommy Allströms byggproduktion AB kommer att leverera ett gott resultat som möter kundens önskemål, kommenterar Jörgen Henriksson, vd, Hangö Elektriska – en del av Bravida.

Projekteringen har startat och kommer att sysselsätta omkring 20 medarbetare från Bravida.