Bring köper in sig i tull-techbolag

Bring, en del av Posten Norge, går in på ägarsidan i det svenska teknologiföretaget Crossborderit, som har “en viktig teknik som förenklar tull och avgiftshantering i international handel”, enligt Bring.

Crossborderit (CBIT) erbjuder en SAAS-lösning inom global e-handel som hanterar tullar och avgifter vid inköpstillfället – förbetalda tullavgifter (Delivered Duty Paid, DDP). Oavsett operatör skapar CBIT en API-lösning som förbinder transportörer, e-återförsäljare, betalningsaktörer och mottagare. Resultatet är en totallösning som ger betalning av skatter och avgifter vid inköpstillfället, minskar köparens osäkerhet om totalpriset och bidrar till snabbare leveranser.

– Crossborderit erbjuder en enkel lösning för post- och logistikföretag, som vi tror kommer minska friktionen i den globala e-handeln och göra international handel enklare, kommenterar Siri Marie Hagen, SVP Venture & Portfolio management på Bring Ventures.

Brexit har ytterligare spätt på utmaningarna med gränsöverskridande handel, och den stundande borttagningen av lågvärdesgränser i Europa (1 juli) väntas även den sätta stor press på post- och logistikföretag när mångdubbla volymer jämfört med dagens, ska börja tullbehandlas.

– Vi är glada över att ha ett så framtidsinriktat företag med bred kompetens inom post- och logistikområdet som Bring (Posten) till ägarsidan. Vi ser fram emot ett starkt och nära samarbete och bli en del av deras ekosystem, kommenterar Damon Baca, medgrundare av CBIT.

– Den komplicerade tullprocessen är utmanande, men lösbar, fortsätter han.

CBIT riktar sig till postföretag, kurirföretag, e-handelsaktörer och alla som distribuerar produkter inom EU med IT-lösningar som förenklar transaktionsprocesser och förbättrar shoppingupplevelsen. En första version av lösningen finns redan på marknaden.

Andra deltagande investorer inkluderar bland andra Per Victor – grundaren av Firstvet, Clover Hill Holdings LTD. och MEI Invest.