Brizo i nytt samarbete med Movebybike

TPL:aren Brizo sluter avtal med Movebybike Europé. Samarbetet innebär att företagen nu kan erbjuda emissionsfria samma-dag leveranser i Stockholm. Brizo erbjuder centrala e-handelslager, Movebybike cykelleveranser.

Den storstadsnära placeringen av Brizos lager innebär att leveransen till slutkund kan göras via emissionsfria färdmedel från Movebybike. Utöver hållbarheten innebär samarbetet också mindre buller, färre tunga fordon i stan samt mindre risk för förseningar på grund av trafikerade vägar.

Lisette Hallström. Foto Brizo.

– Brizos vision är att ersätta tung trafik i städer genom att med lokala lager möjliggöra för små emissionsfria fordon att utföra leveranser för e-handel. Därför är det mycket glädjande att vi tillsammans med Movebybike nu kan möjliggöra 100 procent emissionsfria samma-dag leveranser med hjälp av elektiska cyklar i Stockholm. Vi tar nu ett steg närmare vår vision om städer utan utsläpp, gjorda för att leva i, kommenterar Dino Todorovic, vd och grundare på Brizo.

E-handlare anslutna till Brizo kommer med Movebybike att få sina produkter levererade snabbt och hållbart men också billigt, enligt pressmeddelandet.

Genom att flytta lagret närmare kunden öppnar Brizo upp för att skapa en helt grön leveranskedja där vi står som det självklara valet av logistikpartner. Det känns både roligt och spännande att tillsammans med ett nystartat bolag som Brizo ge e-handelskunderna ett hållbarare alternativ till samma-dag leveranser och att tillsammans göra skillnad med leveransmetoder där klimat och miljö är i fokus, kommenterar Lisette Hallström, vd Movebybike.