Broson Steel flyttar till nytt lager i Vårgårda

Broson Steel AB flyttar hela sin logistik och produktion från Göteborg till Vårgårda, mellan Alingsås och Vara. Den nya logistik- och produktionsanläggningen, som TB-gruppen bygger, kommer uppföras intill E20 och beräknas stå klar hösten 2022. “Det känns fantastiskt att flytta hem verksamheten till Vårgårda och skapa fler arbetstillfällen i kommunen”, kommenterar Fredrik Jonsson, vd på Broson Steel.

Broson Steel, som producerar svetsade stålrör, AB har sitt huvudkontor i Vårgårda där företaget grundades på 40-talet. Nu väljer man att flytta logistik- och produktionsverksamheten till Vårgårda från Hisings Backa.
– Vi har fört diskussioner med TB-Gruppen under en längre tid och nu var det rätt tidpunkt för oss att ta steget. Vi kommer få en ny och anpassad anläggning där vi har möjlighet att fortsätta växa och samtidigt effektivisera vår arbetsprocess.

Den nya anläggningen i Vårgårda, på 10 000 kvm, är bland de större som TB-gruppen byggt.

– Vi är jätteglada att Broson valt att samarbeta med oss. Nu ser vi fram emot att påbörja arbetet med att uppföra deras nya anläggning, kommenterar Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen.

– Vi upplever att allt fler företag visar intresse för nyproducerade lokaler. Alingsås och Vårgårda har strategiskt bra läge bara några mil norr om Göteborg, och med direkt anslutning till E20 är kommunerna attraktiva för etablering. Det är en expansiv del av regionen som lockar nya företag varje år och det finns fortsatt möjlighet att hitta fina lägen för etablering.

Hyreskontraktet löper på 15 år.