Budbee anställer CFO från Hemnet

Carl Johan Åkesson går in som ny CFO på snabbväxande Budbee. Carl Johan Åkesson kommer närmast från rollen som CFO på Hemnet, där han sedan 2018 ansvarat för att bygga upp finansfunktionen och leda bolagets börsintroduktion.

Snabbväxande last mile-aktören Budbee omsatte under 2021 drygt 800 miljoner SEK. Nu tillsätter bolaget en ny CFO: Carl Johan Åkesson, tidigare CFO på Hemnet.

– Jag är stolt över vad vi som organisation har levererat hittills och det värde vi varje dag skapar för våra kunder runt om i Europa. Vi har förflyttat oss från att vara en liten svensk start-up till att bli en mogen europeisk aktör och Carl Johan kommer att ha en viktig roll när vi nu går in i en ny fas då han har stor erfarenhet av finans och ekonomi, kommenterar Fredrik Hamilton, grundare och vd, Budbee.

Svenskgrundade Budbee klev under 2021 in i Belgien och har nu verksamhet i fem länder. Tillväxten, som landade på mer än 100 procent jämfört med 2020, har skett helt organiskt.

– Jag attraheras av Budbee otroliga tillväxt och innovationskraft. Det är en ung organisation men som gång på gång bevisat att de kan utmana branschen, leverera långsiktig tillväxt och samtidigt bygga lönsamhet. När jag fick frågan om att bli en del av teamet kunde jag inte säga nej, kommenterar Carl Johan Åkesson, tillträdande CFO, Budbee.