Logistea förvärvar fastighet i Svenljunga

Fastighetsbolaget Logistea (f d Odd Molly) förvärvar och tillträder en lager- och industrifastighet om 27 700 kvm i Lockryd industriområde, Svenljunga. Fastighetsvärdet uppgår till 90 miljoner kronor och säljaren tecknar ett 15-årigt hyresavtal för hela den uthyrningsbara arean.

Fastighetsbolaget förvärvade och tillträdde fastigheten Lockryd 2:73 i torsdags till ett fastighetsvärde om 90 miljoner kronor. Säljaren är Arom-Dekor Kemi AB som samtidigt tecknar ett 15-årigt hyresavtal (triple-net) på hela den uthyrningsbara ytan. Företaget har den mesta av sin produktion och förpackning i fastigheten.

Fastigheten består av ca 27 700 kvm markyta, varav 10 585 kvm uthyrningsbar yta. Majoriteten av den uthyrningsbara ytan består av om- eller tillbyggnader som skett under 2021. Årlig hyresintäkt uppgår till 5,6 miljoner kronor och driftnetto uppskattas till 5,4 miljoner.

– Logistea har en aktiv förvärvsstrategi i västra Sverige och vi ser en stor potential till fortsatt tillväxt i regionen. Extra glädjande är det också att vi med förvärvet även får förtroendet att teckna ett 15-årigt hyresavtal med ett stabilt och växande företag som Arom-Dekor, kommenterar Tobias Lövstedt, COO på Logistea.

Industriområdet Lockryd ligger i Svenljunga, där fastighetsbolaget även deltar i planeringen av en ny battericellsfabrik. i Svenljunga är del av den växande Boråsregionen som hjälpte till att ge Göteborg platsen som Årets innovationsläge i Intelligent Logistiks lista över Sveriges 25 bästa logistiklägen.