Budbee avslutar övertecknad kapitalrunda

Budbee tar in ytterligare 400 miljoner i kapital från befintliga ägare, i en kapitalrunda där bolaget värderas till 7,3 miljarder SEK. Utökad lånefinansiering ska dessutom finansiera ytterligare paketskåp.

Svenska logtech-företaget Budbee grundades 2016 och har gått från att erbjuda hemleveranstjänster till en växande del av Sverige, till att bygga ett eget boxnätverk och erbjuda leveranstjänster på idag fem marknader.

Idag stängde bolaget en runda där de tar in nytt kapital från befintliga ägare, till en värdering på 7,3 miljarder SEK. Bland bolagets ägare finns bland annat Kinnevik, H&M och Stena Sessan. Utöver investeringarna på 400 miljoner kronor, får bolaget nu också tillgång till utökad lånefinansiering för att stötta fortsatt tillväxt.

– Jag är otroligt stolt över att kunna berätta den här nyheten idag. Inte bara för att vi säkrar nytt kapital till en bra värdering med låg utspädning i dagens osäkra marknadsläge, utan också för att vi får fortsatt förtroende från en traditionell affärsbank som ger oss utökade kreditfaciliteter . Vi har nu också satt upp ett investeringsprogram som möjliggör för våra medarbetare att vara med som ägare på Budbees tillväxtresa, vilket har varit viktigt för mig personligen, kommenterar Fredrik Hamilton, grundare och vd på Budbee.

Budbee har snabbt vuxit till att bli en av Europas ledande aktörer inom e-handelsleveranser till paketskåp och har idag kontrakt på omkring 5000 skåp. Den utökade lånefinansieringen kommer att användas för att finansiera dessa paketskåp.