Budbee rekryterar två nya toppchefer

Techbolaget rekryterar Ann Sonne som kommunikationschef och Ulrika Linnersjö ny som HR-direktör. De kliver in i företagets ledningsgrupp som därmed också blir jämnt fördelad mellan män och kvinnor.

– Vi växer och lägger grunden för att fortsätta vår resa mot att vara ett techbolag i världsklass och dessa topptalanger är ett viktigt steg i vår resa. Som entreprenör är man ofta generalist och nu behöver vi specialister som är bäst på sina respektive fält. Det har vi hittat i Ann Sonne och Ulrika Linnersjö, kommenterar Fredrik Hamilton, vd och grundare av Budbee.

Ann Sonne kommer från en bred kommunikationsbakgrund på företag som Ikea och JKL. De senaste åren har hon lett kommunikationen hos fastighetsrådgivaren Newsec och nu tillträder hon tjänsten som kommunikationschef på techbolaget.

Ulrika Linnersjö kliver in i den nyinrättade rollen som HR-direktör och kommer främst fokusera på att attrahera och behålla rätt kompetens i bolaget, bland annat genom att stärka bolagskulturen. Hon kommer närmast från samma roll på Doktor.se.

Ulrika och Ann tillträder sina tjänster i början av april. Med deras inträde kommer ledningsgruppen nu bestå av fyra kvinnor och fyra män.