Bygger 27 000 kvm i Nässjö

TPL-aktören Lagerservice planerar att bygga ett nytt lager på cirka 27 000 kvadratmeter i Nässjö, med inflyttning i mitten av 2022. Det gamla lagret tar grannen Jysk över.

Den nya fastigheten byggs vid Södergårdens industriområde i Nässjö, och verksamheten för både Lagerservice och systerbolaget Nordic Gateway kommer att inrymmas i de nya lokalerna, som beräknas stå färdiga under mitten av 2022.

Nyheten om bygget följer på att Jysk tidigare i sommar förvärvade Lagerservices nuvarande logistikfastighet Vreten 2, en 17 500 kvm stor fastighet som ligger granne med Jysks centrallager för Sverige och Finland på 70 000 kvm, där Jysk tillträder i samband med att Lagerservice flyttar ut.

Jysk med logistikchef Annika Löfgren i spetsen hyr sedan flera år tillbaka ett antal externlager runtom i kommunen – däribland en yta hos Lagerservice – utöver den egna logistikfastigheten på Vallgatan, och har varit sugna på grannfastigheten länge. 

– Vi behöver mer yta. Vi kan inte bygga ut åt något håll, så vi har länge haft ett intresse för den fastigheten, säger Annika Löfgren för NNAB. 

Andreas Hagejärd, platschef Nordic Gateway, Annika Löfgren, logistikchef Jysk och Peter Jonsson, platschef Lagerservice, framför Lagerservice befintliga fastighet som säljs till Jysk. Foto NNAB

Jysk har vuxit rejält den senaste tiden. Under våren gick e-handeln i Sverige upp med 200 procent, samtidigt som butikerna fortsatt låg på en hög försäljningsnivå. I Nässjö har man under våren anställt 45 personer, och Jysk har nu totalt omkring 220 anställda i Nässjö. Samtidigt har Lagerservice och Nordic Gateway också vuxit stadigt. 

– När frågan kom upp konkret var vi öppna för det eftersom vi börjar bli trångbodda här också. Här är det i stort sett fullt och i Nordic Gateways lager likaså. Vi bygger nytt för att kunna fortsätta växa med våra befintliga kunder men också för att kunna ta in nya kunder. Just nu begränsas vi av våra lokaler, säger Andreas Hagejärd, platschef på Nordic Gateway. 

I och med att Lagerservice och Nordic Gateway kommer att dela fastighet blir även Nordic Gateways fastighet på 5 000 kvadratmeter ute till försäljning och tillgänglig från mitten av 2022. Synergieffekten mellan de båda systerbolagen blir stor i de nya lokalerna och skapar förutsättningar för tillväxt. 

Södergårdens Industriområde sett från ovan. Förutom Lagerservice är även Industrilås på väg att bygga nytt i området. Foto NNAB

På Lagerservice och Nordic Gateway jobbar idag cirka femtio personer.

– Många av våra kunder har vuxit och fortsätter växa, så det är roligt att konstatera att både vi och Jysk gör detta för att vi expanderar, avslutar Andreas Hagejärd.