Francisco Partners förvärvar Consignor Group för 1,5 miljarder NOK

Efter 23 års entreprenörsägande av grundaren och vd Peter Thomsen har Consignor Group köpts av Francisco Partners.

Consignor Group är ett ledande nordiskt mjukvaruföretag med ett tydligt fokus på leveranshanteringslösningar för e-handelsindustrin och industriföretag.

– Våra kunder är bland världens mest framgångsrika e-handels- och industriföretag och de förväntar sig att Consignor kan fortsätta växa och utvecklas för att stödja dem med komplexiteten i leveranshanteringen för deras nuvarande och framtida tillväxtambitioner. Vår nya partner har en djupgående branschinsikt och finansiella resurser för att göra det, kommenterar grundaren och vd:n för Consignor Peter Thomsen.

Peter Thomsen kommer att fortsätta som vd och aktieägare på 30 procent i Consignor Group.

Francisco Partners är ett globalt private equity-företag som specialiserat sig på investeringar i teknik och teknik-orienterade företag.

– Consignor har byggt ett mjukvaruföretag med en avundsvärd marknadsposition och en stark kundbas, kommenterade Petri Oksanen, partner på Francisco Partners, som kommer att gå med i Consignors styrelse.

– Vi är glada över att stödja teamet när de går in i denna nästa fas av tillväxt med ett öga för att påskynda Consignors utveckling både organiskt och genom förvärv.

Consignor rådgavs av EY i London och Grette i Oslo. Francisco Partners fick råd av Arma Partners i London och Aabø-Evensen i Oslo.