Care of Carl flyttar lagret till Viared

I höst flyttar e-handlaren Care of Carl lager och kontor från centrala Borås, och hyr istället halva Speeds gamla lager på Viared. “Det är en av Viareds bästa adresser” säger Matthias Kettelhoit på Logicenters som äger fastigheten.


I oktober går flyttlasset från 4 100 kvm på Fabriksgatan 12 i centrala Borås till 12 000 kvm nytt lager och kontor på Företagsgatan 44 på Viared för e-handlaren Care of Carl. Företaget har nämligen hyrt in sig i det som varit TPL-aktören Speeds lager på Viared, där Speed hanterat Ericssons logistik.

– Speed flyttar ju in i sin jättekåk nu och då blir den här lokalen tomställd. Det är en jättefin lokal, på en av Viareds bästa adresser, säger Matthias Kettelhoit, vd på Logicenters, som äger fastigheten och även byggt Speeds nya lager på totalt 83 000 kvm, även det på Viared.

Det nya lagret blir manuellt och driftas av Care of Carl själva. Bolaget grundades 2010 i just Borås och säljer utvalt herrmode.

– Vi styr våra egna lager, vi ser det som en viktig del i att kunna erbjuda en hög service till våra kunder, säger Care of Carls logistikchef Magnus Olsson.

Flytten innebär att Care of Carl tredubblar sin totala lokalyta. Det befintliga lagret är på ca 3 500 kvm.

– Den ytterligare lagerytan kommer att stödja vår fortsatta expansion men gör också att vi får utrymme att effektivisera interna processer, kommenterar Care of Carls medgrundare och vd Henning Källqvist.

Att kunna ha kvar lagret i Borås såg man som ett krav.

– Vi är mycket glada för att det gick att uppfylla på det här sättet med Logicenters, de har en stark förankring i regionen och bra förståelse för snabbväxande bolag.

Care of Carl hyr halva lagerytan och i princip hela kontorsdelen i den knappt 24 000 kvm stora fastigheten, där Savills varit rådgivare för uthyrningen. Inflyttning beräknas ske i oktober. Den andra lagerhalvan, ca 12 000 kvm, är fortfarande vakant.

Av Hilda Hultén