Carlsberg tar över Nettos Falkenberglager

Nettos centrallager i Falkenberg tas över av Carlsberg nästa år. Foto SLP

Det blir Carlsberg som tar över större delen av Nettos 24 000 kvm stora lager i Falkenberg. Ett sexårigt hyreskontrakt för 20 000 kvm är påskrivet med SLP, som förvärvade fastigheten i december.

Våren 2019 köpte Coop Nettos 163 butiker i Sverige av danska Salling Group, tidigare Dansk Supermarked. I somras blev det klart att Nettos butiker omvandlas till Coop-butiker och logistiken för kedjan införlivas i Coops, med en avveckling av Nettos lager i Linköping och Falkenberg. I november lades lagret i Linköping ned och avvecklingen av Falkenberg beräknas vara klar till sommaren 2020, där hyreskontraktet går ut vid årsskiftet.

Carlsberg ny hyresgäst

I december förvärvade Swedish Logistic Property, SLP, Falkenberg-fastigheten: en 24 000 kvm stor lagerfastighet anpassad för livsmedel med kontor, som Netto använt som centrallager sedan 2005, när fastigheten stod klar. Nu har SLP tecknat ett nytt hyresavtal med Carlsberg, som tillträder lokalerna i början av 2021. Hyresavtalet är initialt skrivet på sex år och gäller 20 000 kvm av de totalt 24 000 kvm uthyrningsbara ytorna.

– Vi har en del kontorslokaler kvar i fastigheten som vi för en dialog med Carlsberg om, det är inte klart hur det blir med dem, berättar Niklas Schmidt, affärsutvecklare på SLP.

Carlsberg har en stor tillverkningsenhet i Falkenberg. Maria Franksen, lager- och utleveransansvarig för Carlsberg i Sverige, kommenterar hyreskontraktet så här:

“Genom att hyra de aktuella lokalerna från SLP kan vi effektivisera våra logistikflöden på ett mycket positivt sätt. Vi har haft en snabb och positiv dialog med SLP, som varit lyhörda för våra behov som hyresgäst”

Hilda Hultén