Na-Kd väljer Autostore

Det blir Element Logic som automatiserar e-modisten Na-Kds nya lager i Landskrona, som nya aktören CH Square bygger. En investering på över 100 miljoner konor. Logent driftar anläggningen.

Na-kds nya 20 000 kvm stora e-handelslager i Landskrona är nybakade fastighetsaktören CH Squares första projekt. Fastigheten ska vara klar för inflyttning under andra halvan av 2020, och tomten, som de köpt av Landskrona kommun, ligger vid E6, ett stenkast från Oatley och DSV. 

– Vi har option för att bygga minst 10 000 kvm till på tomten, berättar Peter Nilsson, vd CH Square.

Nätmodisten Na-kd grundades 2015 och är idag ett av Europas 20 snabbast växande företag. Bolagets nuvarande lager ligger i Nederländerna. Det nya lagret kommer att hantera ordrar och returer från bolagets nordiska kunder. Lagret i Nederländerna ska fortsatt försörja Centraleuropa.

Automatiserade flöden

Nu är det klart att Na-Kd satsar på en Autorstoreanläggning på över 100 000 backar och 100 robotar, som Element Logic kommer leverera. Logent kommer att drifta lagret.

– Vi är väldigt stolta för förtroendet vi fått från Na-kd. Na-kd är en viktig strategisk partner med starkt erbjudande och stark tillväxt, kommenterar Logents vd Mats Steen.

Anläggningen ska kunna leverera över 1 000 order per timme och väntas bli en av de större Autostore-lösningarna i Europa.

– Logent och Element Logic spelar i toppdivisionen inom logistik och lagerautomation och är idealiska partners för oss. Det här är ett av de mest spännande logistikprojekten i Norra Europa under 2020. Med det automatiserade lagret kommer vi att kunna fortsätta leverera på vår kraftiga omsättningstillväxt och förbättra våra ledtider till våra nordiska kunder, kommenterar Oscar von Konow, COO på Na-kd, i ett pressmeddelande.

Etableringen kommer innebära att leveranstiden kortas med 1–2 dagar för de nordiska kunderna och möjliggöra samma dag-leverans till flera nyckelregioner för Na-kd. Det nya lagret kommer trots automation säkra hundratals jobb i kommunen under de kommande åren, enligt bolaget. 

– Vi är otroligt glada över partnerskapet och att få leverera en Autostore-lösning till en av de mest framstående och innovativa aktörerna på den globala fashion-marknaden. Tillsammans med Na-kd och Logent kommer vi utan tvivel att leverera ett lager som tillmötesgår de mycket höga kraven på tillgänglighet, flexibilitet och skalbarhet, kommenterar Thomas Karlsson, vd på Element Logic.

Det nya lagret väntas tas i bruk under tredje kvartalet i år.