Christian Norheim ny vd för NRP

Ove Christian Norheim blir ny vd för  NRP Asset Management. Han ersätter Thorbjørn Pedersen, som kommer att fortsätta i ledningsgruppen.

Christian Norheim har nära 30 års erfarenhet av finansiella marknader, inklusive mer än 10 år på SEB och Nordea, och 10 år inom kapitalförvaltning som vd och verkställande partner för Storebrand Alternative Investments.

Ove Christian Norheim. Foto NRP

– Jag är både stolt och upphetsad över att leda detta framgångsrika team inom den nordiska fastighetsmarknaden. Jag är övertygad om att teamet kommer att fortsätta producera solid avkastning till investerare, och jag tror också att min erfarenhet kommer att ge värdet för laget, kommenterar Christian Norheim.

Thorbjørn Pedersen initierade valet av en ny vd och han kommer att vara en del av ledningsgruppen framöver med fokus på investeringar. Han kommer också att fortsätta som styrelseledamot.

– Tillsammans med Axel Wroll-Evensen och teamet har vi utvecklat företaget och väsentligt ökat tillgångarna under förvaltning. Vi har nyligen stärkt teamet med extern och kompletterande erfarenhet. Ove Christian har en mycket intressant bakgrund och erfarenhet, och vi är alla glada och ser fram emot att arbeta med honom, kommenterar Thorbørn Pedersen.

NRP är en Oslo-baserad, nordisk fastighetsförvaltare för alternativ fastigheterer med cirka 1,4 miljoner kvm lokalyta bland nordiska logistikfastigheter. NRP är en av de största icke-listade aktörerna inom detta segment. NRP Asset Management förvaltar en serie fonder med en core- och en core-plus-strategi och har en diversifierad fastighetsportfölj med ett totalt kapital under förvaltning på mer än 10 miljarder norska kronor. År 2019 etablerade NRP även en fondstruktur med stöd av Allianz och CBRE GIP.