CMP flyttar Köpenhamns containerterminal – COWI och Rambøll rådgivare

COWI och Rambøll blir tekniska rådgivare till Copenhagen Malmö Port (CMP) i det kommande utvecklingsprojektet i Ydre Nordhavn i Köpenhamn. COWIs och Rambølls uppdrag omfattar bland annat teknisk rådgivning inför etableringen av en ny containerterminal.

I september 2020 inledde CMP upphandlingsförfarandet om teknisk rådgivning för framtida utvecklingsprojekt i Ydre Nordhavn i Köpenhamn, dit CMP inom några år planerar att flytta bland annat den befintliga containerterminalen på Levantkaj.

– Den befintliga containerterminalen i Köpenhamn har redan mycket hög kapacitet med sitt strategiska läge och tillhörande infrastruktur. Genom flytten av terminalen till Ydre Nordhavn förstärks detta ytterligare när nya och effektiva anläggningar etableras i anslutning till modern infrastruktur. Som en viktig framgångsfaktor i det här arbetet krävs erfarna och kompetenta tekniska rådgivare med hög kapacitet. Det har vi nu fått i form av COWI och Rambøll och vi ser verkligen fram emot vårt samarbete, kommenterar Povl Dolleris Røjkjær Ungar, COO hos Copenhagen Malmö Port.

Per Kristensen, projektchef hos Rambøll, ser fram emot samarbetet:

– Vi är mycket glada att ha utsetts till teknisk rådgivare i det här projektet och ser nu fram emot att, i nära samarbete med CMP, utveckla det cirka 45 hektar stora området i Ydre Nordhavn för att skapa utrymme för framtidens hamnanläggningar i världsklass med fokus på innovativa och hållbara lösningar.

Samarbetet mellan COWI och Rambøll inleds direkt och avtalet gäller en fyraårsperiod, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.