Convini elektrifierar med Volkswagen

Conivini, som levererar obemannade måltidsautomater till arbetsplatser över hela Sverige, investerar i tio eltransportbilar från Volkswagen. “Ett viktigt steg i vår omställning till 100 procent eldrivet”, säger Joakim Ölund, fordonschef på Convini.

Convini levererar dagligen till kundföretag och samtliga leveranser sker med egna fordon och anställda förare, för maximal kontroll över transportkedjan. Nu köper Convini in tio Volkswagen ID. Buzz Cargo, för att leverera kaffe och teknisk service till kunder i Stockholm, Göteborg och Malmö. ID. Buzz-bilarna levereras koldioxidneutrala från Volkswagen och laddas med 100 procent förnybar el.

Convinis nya elbil samt Joakim Ölund. Foto Convini.

– Att addera ID. Buzz Cargo till vår fordonsflotta är ett viktigt steg i vår omställning till 100 procent eldrivet. Förutom eldriften erbjuder de dessutom ökad komfort, rejäl lastkapacitet och lång räckvidd, säger Joakim Ölund, fordonschef på Convini.

Ambitionen är att vara det ledande hållbara företaget i branschen och en viktig målsättning är att ställa om till en helt eldriven fordonsflotta för bilar inom kaffe och teknisk service senast 2027.

– Vi är väldigt glada att Convini har valt ID. Buzz Cargo för att stärka sin eldrivna fordonsflotta. Det är en transportbil som passar perfekt för Convinis behov och valet ligger i linje med deras hållbarhetsvision, kommenterar Joakim Höög, Key Account Manager Volkswagen Transportbilar.  

När det gäller temperaturreglerade transporter använder sig Convini specialbyggda 3,5-tonsbilar som garanterar att produkterna håller rätt temperatur i obruten kylkedja. Även kyl- och frysbilarna byts successivt ut till eldrivna fordon och fram till utbyte drivs de med fossilfria drivmedel.