Craft automatiserar lagret i Ulricehamn

Träningsklädföretaget Craft, en del av New Wave Group, har beslutat att ersätta dagens system med stora pallställ i Ulricehamn-lagret med en Autostore-lösning från Element Logic. Det nya systemet får en kapacitet på 50 000 lådor och 30 robotar.

I Crafts lokaler i Ulricehamn finns sedan tidigare stora manuella pallställslager. Nu övergår man till en helautomatiserad och mer kompakt lagring genom Autostore, med effektivare plock och inlagringsprocess. Installationen är relativt stor med en kapacitet på 50 000 lådor, 30 robotar och 8 portar.

– Satsningen på automation från Element Logic är en viktig del i vår tillväxtresa. Med lagersystemet Autostore får vi en effektivare lagerhantering, starkare leveranskapacitet och en mer ergonomisk arbetsplats, kommenterar Stefan Persson, vd för Craft.

Ett conveyorsystem kopplas ihop med ett system för automatisk förslutning, anpassning av höjd, etikettering och sortering av färdigplockade rader. Därtill installeras en take away-bana för tomemballage vid inleverans-portarna. Systemet kan skalas upp med ytterligare 4 plockportar och 10 000 lådor, utan behov av fysisk påbyggnad.

Lösningen levereras av Element Logic.

– Craft är en nyckelkund till oss på Element Logic och det känns bra att vi kan hjälpa dem att öka deras produktivitet samtidigt som de kan vara kvar på samma yta. Nu ser vi fram emot att fortsätta vara en del av deras tillväxt- och automationsresa, kommenterar Jörgen Andersson, säljchef på Element Logic Sverige.