Dachser försörjer Berlin med vaccin

Logistikleverantören kommer att ansvara för lagerhållning av vaccinkyllådor och distribution till vaccinationscenter, sjukhusapotek och mobila vaccinationsteam.

När covid-19-vaccinationerna inletts i Tyskland fick Dachser ansvaret för att organisera vaccinlogistiken i den tyska huvudstaden.

Dachser kommer att sköta hanteringen vid det centrala vaccinlagret, samt leveranser ut till till Berlins sex vacccinationscenter, elva sjukhusapotek och upp till sextio mobila vaccinationsteam. Den nödvändiga vaccinutrustningen kommer att levereras från ett lager som drivs av Dachser.

– Vi har haft ett nära samarbete med Berlins senat sedan i juli för att lagra personlig skyddsutrustning och snabbtester för coronavirus samt distributionen av dessa till sjukvårdskliniker i staden, kommenterar Olaf Schmidt, General Manager för Dachsers logistikcenter Berlin-Brandenburg i Schönefeld.

– Vi är glada att kunna tillhandahålla vår logistikexpertis för att stödja denna leveranskedja som är så viktig för samhället.