Dachser Sverige tillsätter Sverigechef

Logistikföretaget Dachser Sverige inleder det nya året med att tillsätta Carl-Johan Westas som Sverigechef för europeisk logistik. Rekryteringen ska stärka företagets ledningsstruktur.

Dachser Sverige växer, och för att hålla uppe takten tillsattes Carl-Johan Westas som Sverigechef för europeisk logistik den 1 januari 2022. Han får ansvar för företagets fyra svenska platskontor för vägtransport som är belägna i Malmö, Jönköping, Göteborg och Stockholm, och ersätter René Sidor, som även är vd för Dachser Nordic.

– Den framfart vi ser i Sverige fordrar att vi stärker landets ledningsstruktur. Carl-Johan, med sin erfarenhet både från den operativa delen samt försäljningssektorn, har varit en bidragande faktor till denna positiva utveckling, kommenterar René Sidor, vd för Dachser Nordic.

Carl-Johan Westas kom till logistikföretaget i november 2017, då som filialchef i Göteborg. I januari 2020 tog han sig an en dubbel ledarposition som interim filialchef i Malmö parallellt med ansvaret i Göteborg.

– I Sverige klassas Dachser Sweden som en relativt liten spelare inom branschen, medan vi globalt är stora med ett brett nätverk. Jag vill vara med och sätta Dachser på den svenska kartan; som den globala spelaren, med lokal kontakt och service, kommenterar Carl-Johan Westas.