Danx stärker kapaciteten i norra Sverige – köper UT Transport

Nyindustrialiseringsvågen i norra Sverige skapar ökade behov av transporter. Åkerierna Danx och UT Transport i Norr har länge samarbetat, och nu förvärvar Danx UT Transport, och stärker därigenom kapaciteten i norra Sverige.

Nordiska logistikern Danx är marknadsledande inom in-night logistik i Norden och Baltikum. Kärnverksamheten är distribution av reservdelar på natten och med UT Transport förvärvar Danx ett företag som utökar kapacitet i Sverige.

Genom förvärvet kommer samarbetet intensifieras och fokus kommer ligga på utvecklingen av ett brett utbud av transporttjänster såsom effektiva dagtransporter och leveranser på natten.

– Jag har arbetat med UT Transport länge och särskilt med Ulrika och Pierre, jag är övertygad om att detta samarbete är en perfekt match. För mig personligen har Norrlandsregionen alltid varit fullt av möjligheter. Det råder ingen tvekan om att detta förvärv kommer stärka oss i norra Sverige och att det för UT´s del kommer att säkerställa de kompetenser som behövs för en framgångsrik framtida tillväxt – det är en win – win! kommenterar Ulrik Find, vd för Danx AB.

Samarbetet gör det möjligt för de två företagen att erbjuda “unik service till och från Norrland”, för både befintliga och nya kunder. Ambitionen är att vara snabb, pålitlig och täcka hela Norrlandsregionen från Norden och Europa, men även erbjuda snabba leveranser från Norrland till Norden och Baltikum.

UT Transport grundades 1987 och Ulrika och Pierre Dorsch har varit ägare sen år 2000. Ulrika och Pierre kommer även fortsättningsvis leda UT Transport tillsammans med Ulrik Find som blir styrelseordförande.

– Vi har stort förtroende för Danx och är övertygade om att vårt gemensamma fokus på hög kvalité och produktutveckling är positivt för våra kunder. Våra kompetenser tillsammans kommer skapa en fortsatt framgångsrik resa, kommenterar Ulrika Dorsch, vd för UT Transport säger.