DB Schenker inviger nya terminalen i Hudiksvall

Det var solsken, grillade hamburgare och musik när DB Schenker invigde sin nya gods- och paketterminal i Hudiksvall i veckan. Den nya anläggningen har en yta på 2 000 kvm och har fått en modern markplanshall samt en automatiserad paketbana.

När den nya terminalen invigdes i veckan var det stor uppslutning och det bjöds på strålande sol, grillade hamburgare och musik. Det har tagit mindre än ett år att bygga färdigt anläggningen räknat från första officiella spadtaget förra sommaren.

– Nu är vi i mål! Allt funkar väldigt bra och vi kan hantera allt från små paket till stort gods. Det är till stor glädje för personalen att arbetsmiljön är så mycket bättre också, kommenterar Patrik Ellefsson, Branch Manager på DB Schenker i Hälsingland och Västernorrland.

Den nya terminalen har byggts i anslutning till en befintlig terminal i Åkrarnas hus som är på 800 kvm, och blir med sina 2 000 kvm mer än dubbelt så stor. Den bjuder på modern markplanshall, ny automatiserad paketbana samt en effektivare och säkrare hantering av gods. Dessutom har den fått helt nya truckar och bättre personalutrymmen.

– Vi tog beslutet att satsa på en ny terminal här i Hudiksvall av olika anledningar. Vi vill verka lokalt och ser en tillväxtmöjlighet i den här regionen. Det finns också en hållbarhetsaspekt – med en terminal här blir avstånden mindre än om vi hade fördelat godset på Sundsvalls och Gävles terminaler, kommenterar Per Ericson, Head of Terminal på DB Schenker.