DB Schenker utökar sin elektriska flotta

DB Schenker utökar sin elektriska flotta med 36 nya elfordon för koldioxidfri stadslogistik i 20 europeiska storstäder. DB Schenker har därmed totalt 41 helelektriska forsdon av typen eCanter i daglig drift i Europa.

DB Schenker har använt FUSO eCanter i Berlin sedan 2018 för att distribuera gods i stadens centrum. 2019 lades ytterligare fordon till i Paris, Frankfurt och Stuttgart-området.

– Nu blir vi den ledande leverantören av grön logistik. Vi fokuserar på hållbarhet, från första till sista milen och är stolta över att vi har kunnat säkra en betydande del av eCanter-produktionen för oss från i år, kommenterar Cyrille Bonjean, chef för landtransporter i Europa på DB Schenker.

FUSO, ett varumärke inom Daimler Trucks, producerar för närvarande de 36 nya bilarna för DB Schenker vid sin fabrik i Tramagal, Portugal. Under de närmaste veckorna kommer de att utrustas med skåp och bakliftar från olika skåpsbyggare för att kunna sättas i trafik innan året är slut.

Bilarna är helt elektriska med en effekt på 129 kW, en räckvidd på 10 mil och kan lasta upp till 3,2 ton. De kommer att användas i stadskärnan i 20 större europeiska städer i Tyskland, Finland, Danmark, Storbritannien, Frankrike, Irland, Nederländerna, Norge, Österrike, Spanien och Italien.

DB Schenker blir nu FUSO:s största kund med totalt 41 eCanter-fordon i daglig drift.