Delvator förbättrar logistiken med nytt Rosersbergslager

Hitachi-återförsäljaren Delvator ökar sin närvaro med ny anläggning och nytt centrallager på Metallvägen 61 i Rosersberg strax norr om Stockholm. “Vår satsning säkerställer en ännu snabbare och mer effektiv service för kunderna i Stockholmsregionen och vår reservdelsförsörjning i Sverige”, kommenterar Jonas Coltén, vd på Delvator.

Delvator flyttar in i en ny anläggning i Rosersberg med en stor modern verkstad, centrallager för Sverige och ett fint showroom. Satsningen i regionen ger en förbättrad logistik, mer rationell produktionskapacitet med lägre leveranstider och en bättre tillgänglighet. Den nya anläggningen kommer att fungera som en central hubb för företagets verksamhet.

– Vår satsning säkerställer en ännu snabbare och mer effektiv service för kunderna i Stockholmsregionen och vår reservdelsförsörjning i Sverige, kommenterar Jonas Coltén, vd på Delvator. Det är en viktig faktor för att ytterligare stärka våra relationer och fortsatt utveckla vår position på marknaden, fortsätter han.

Anläggningen på Metallvägen 61 i Rosersberg är fräsch och modern och byggdes 2018 av N.C Nielsen Fastigheter AB. Ytan på ca. 3500 kvm är uppdelad för två verksamheter där Delvator tillsammans med Scantruck delar lokaler.

–Vi ser fram emot att få in Delvator, med sina välkända kvalitetsvarumärken, som hyresgäst och ny granne i våra lokaler. Det ger oss synergier och möjligheter till samarbeten. Då vi delar stora utrymmen kan vi forma en gemensam mötesplats för kunder, kollegor och samarbetspartners, kommenterar Anker Lemvig, vd för Scantruck

På den nya anläggningen kommer man att få nya fräscha kontorslokaler, en modern maskin- och utställningshall, en större och mer välanpassad verkstad och bra utrymme för alla maskinerna av varumärkena Hitachi och Bell på gården. I det moderna centrallagret som etablerats finns en toppmodern lagerautomat och bra lagerutrymmen med struktur och ordning.

Reservdelsansvarig på Delvator, Mikael Jensen, är glad över satsningen på ett nytt centrallager av reservdelar.
– Det kommer att bli enklare administrativt och vi kommer kunna hålla ett större lager med centralisering. Stockholm ligger bra rent logistiskt och vi når nästan hela landet dagen efter beställning. Lagerna i Eslöv och Härnösand kommer finnas kvar men antalet artiklar kommer minskas. Det som kommer vara kvar där är serviceartiklar och vissa kritiska delar för våra lokala kunder och våra fältmekaniker. Behöver vi andra delar till Eslöv eller Härnösand så kommer vi ta detta från vårt nya lager i Stockholm, kommenterar han.