Dematic automatiserar åt Trelleborg Sealing Solutions i Stuttgart

Trelleborg Sealing Solutions, en del av platstkoncernen Trelleborg AB, automatiserar sitt lager i Stuttgart med hjälp av automationsleverantören Dematic.

Trelleborg Sealing Solutions är en av tre affärsenheter inom den svenska plastkoncernen Trelleborg AB, som nu investerar i ett nytt europeiskt servicecenter för lagring av mindre komponenter i Stuttgart. Dematic har fått i uppdrag att utveckla hela intralogistiklösningen för den nya byggnaden.

Lösningen kommer att innehålla ett Autostore-system för automatisk lagring och plock av mindre delar. Det kompakta systemet har plats för upp till 75 000 lådor med hög lagringstäthet och 32 robotar med automatiskt åtkomst till backarna som transporterar varor till någon av de totalt 26 plockportarna. Anläggningen kompletteras av ett pallager, som inkluderar ett AGV-system.

– Trelleborg Sealing Solutions valde oss för att vi kan leverera en helhetslösning från en enda källa genom KION Group. De automatiserade gaffeltruckarna från vårt systerföretag Still bidrog till att vi kunde slutföra affären, kommenterar Jessica Heinz, marknadschef på Dematic Central Europe.

Bygget av det nya servicecentret har redan påbörjats och driftsättning är planerad till slutet av 2022.