DHL Express satsar på pråmleveranser i London

En DHL-båt på floden Themsen ersätter lastbilstransporter och levererar små paket in till Londons stadskärna.

DHL Express har, enligt ett pressmeddelande, lanserat Londons första flodbåt för paketleveranser, för att minska trängsel och erbjuda ett pålitligt och effektivt sätt att transportera försändelser genom Storbritanniens huvudstad.

– I år kommer vi att investera cirka en miljard euro i vår infrastruktur för att utöka vårt globala nätverk och därmed förbättra kvaliteten på vår service till våra kunder, kommneterar John Pearson, vd DHL Express.

Flodbåtservicen, som drivs av Thames Clippers Logistics, kommer att transportera paket till London dagligen kl 07.30. Försändelserna kommer att lastas från elfordon till flodbåten vid Wandsworth Riverside Quarter Pier innan de transporteras i hög hastighet längs Themsen till centrala London och dockar vid Bankside Pier för att levereras den sista biten på DHL-kurircyklar.

– Förutom förnyelsen av vår flygplansflotta och utbyggnaden av våra faciliteter letar vi ständigt efter innovativa lösningar som hjälper oss att förvandla vår vision om att ’förena människor, förbättra liv’ till verklighet. Detta innefattar också nya transportsätt, där vi tar fram alternativ för att minska vägtrafiken, koldioxidutsläpp och förbättra luftkvaliteten.

DHL har bevisat effektiviteten i att kombinera land och vattenvägar genom sina etablerade kanalleveransnätverk i Amsterdam och Venedig, men tjänsten i London representerar dess första höghastighetstjänst.

– Trafik och dålig luftkvalitet är ett ökande problem i stadsområden som London och vi är engagerade i att hitta en bättre blandning av transportsätt, kommenterar Ian Wilson, vd på DHL Express i Storbritannien och Irland. Denna nya och unika tjänst som kombinerar elbilar, flodbåtar och cyklar skapar en snabb och effektiv åtkomst till vår huvudstad.

Flodbåttjänsten är det senaste tillskottet till GoGreen, DHL:s globala miljöskyddsprogram som inriktar sig på en minskning av alla logistikrelaterade utsläpp till noll till år 2050.