Klartecken för Coops jättebygge i Eskilstuna

Idag, den 15 oktober, tas det officiella första spadtaget för Coops nya jättelager i Eskilstuna. I våras drog Catena sig ur projektet, och nu äger Coop själva fastigheten, tills en ny investerare är på banan. Det 110 000 kvm stora butikslagret ska tas i drift hösten 2024, och automatiseras av SSI Schäfer. Bygger gör TA Byggproduktion som sedan augusti är igång med markarbeten. 

I slutet av 2019 avslöjade Coop sina planer på att bygga ett nytt, högautomatiserat centrallager butikspåfyllnadslager i Eskilstuna, som när det är klart ska ersätta bolagets nuvarande lager i Västerås och lagret i Upplands Bro på 130 000 kvm – Sveriges näst största lager efter Julas.

Initialt skulle Logistic Contractor ha byggt lagret, och en avsiktsförklaring tecknades i januari med Catena om att förvärva den 276 000 kvm stora fastigheten Aspestahult 1:1 i Kjula, och investera i både byggnaden och automationslösningen, vilket hade inneburit en investering på omkring 3,7–3,9 miljarder för Catena. Planerna lades dock på is i april efter att Catena drog sig ur. 

– Dels har vi en växelkurseffekt som påverkar negativt, och dels har det blivit tuffare att få till finansieringen, och osäkerheten i marknaden just nu gör att vi helt enkelt inte kunde få ihop projektet på de villkor som LOI-avtalet angav. Det handlar om en väldigt stor investering över lång tid, och det är helt enkelt inte rätt läge att gå vidare med en sådan just nu, sa Catenas vd Benny Thögersen då.

Nu har dock Coop gått vidare med bygget på egen hand och Lindesbergsbaserade Tommy Allström Byggproduktion AB, har fått uppdraget att bygga själva fastigheten. Enligt ryktet är en europeisk investeringsfond på väg in i projektet, utmaningen är att reda ut hur automationsdelen ska finansieras. 

110 000 kvm med tre höglager

TA Bygg har lager för Swedol, Elektroskandia Lidl och Kopparbergs Bryggeri på meritlistan, och bygger just nu ett automationslager på 30 000 kvm för Martin&Servera i Norrköping. Men Coop-lagret är bolagets största projekt hittills. 

– Vi bygger en bottenplatta på 77 000 kvm och entresoler på sammanlagt 33 000 kvm, så totalt blir det en 110 000 kvm stor byggnad, berättar Tommy Allström, vd på TA Byggproduktion. 

– Byggnadstekniskt är det lite knepigt med järnväg, men jag tror vi har hittat en bra lösning på det, säger Tommy Allström. Foto TA Bygg

I byggnaden planeras tre höglager; ett på 36 meter och två på 27 meter, och byggnaden förses med dubbla järnvägsspår in på fastigheten.

– Byggnadstekniskt är det lite knepigt med järnväg, det får inte vara några stora nivåskillnader på spåren eller avlastningen, men jag tror vi har hittat en bra lösning på det. 

Möjligheten till järnvägsanslutning var viktig för Coop. 

– Eskilstuna passar oss, bland annat för marken och den infrastruktur som finns runtikring med vägar och tåg, förklarade Coops pressekreterare Tarik Belqaid när planerna först blev kända.

Stora krav på utformningen

För Krook& Tjäder, som även ritat Axfoods nya jättelager i Bålsta, är Coop-projektet en rolig utmaning. 

– Det är ett väldigt spännande projekt, och det är roligt att vi får vara med och utforma de här anläggningarna, som tekniskt blir bland de mest moderna i världen. Samtidigt ställer ett sånt här projekt krav på oss att utforma fastigheten till en trivsam och hållbar arbetsplats, säger Helena Ström, studiochef på Krook & Tjäder i Göteborg. 

– Jag tycker det är viktigt att de här fastigheterna blir en integrerad del i samhällsmiljön, säger Helena Ström, Foto Hilda Hultén

Att logistikfastigheter blir ett allt vanligare inslag i miljön runt våra städer ställer också krav på gestaltningen, menar hon. 

– Jag tycker det är viktigt att de här fastigheterna blir en integrerad del i samhällsmiljön. Många kommuner ställer också högre krav på utformningen idag. Det räcker inte att bygga en grå låda längre. 

Den största utmaningen i byggprojektet, menar Tommy Allström, är tidsplanen. 

– Om ett år ska vi ha tätt hus och golven gjutna, för ett så här stort och komplicerat projekt kommer det bli tajt. 

2022 ska huset vara helt färdigt och sedan kommer automationslösningen ta SSI Schäfer ytterligare två år att installera. Lösningen har kapacitet på över 600 000 plockningar per dag, och utformas med två separata skyttelsystem för kylda och rumstempererade produkter.

Lagret beräknas tas i drift under andra halvåret 2024. 

SSI Schäfer har vunnit uppdraget att automatisera Coops nya butikslager i Eskilstuna, ett kontrakt värt ett par miljarder. Hur finansieringen ska ske återstår dock att se. Foto SSI Schäfer.

Separat e-handel och fryslager 

I och med byggstarten står det också klart att Coop lämnar sitt centrallager för kolonialvaror i Bro, med 600 anställda. Lagret ägs av Stendörren sedan 2014 och Coops hyresavtal löper ut om två år. Även Coops lager i Västerås ska avvecklas, men fryslagret i Enköping blir kvar tills vidare.

Även Coops e-handelslager, eller “darkstore” på 7 000 kvm i Kungens Kurva blir kvar, och på övriga marknader uppger Coop att man i nuläget planerar att sköta e-handeln genom butiksplock.

Totalt kommer lagret försörja Coops ca 800 butiker och lagret väntas sysselsätta cirka 400 personer vid full drift, plus 100 säsongsarbetare.

Läs mer om automationsprojektet i Coop-bygget.

Av Hilda Hultén