DHL öppnar nytt internationellt transportnav

Leveransföretaget DHL Express investerar totalt ca 1 700 miljoner i ett nytt internationellt nav på franska flygplatsen Paris-Charles de Gaulle. Den nya anläggningen är tio gånger större än sin föregångare och kan hantera 38 000 försändelser i timmen.

Investeringen i den nya anläggningen om 170 miljoner euro, motsvarande ca 1 700 miljoner kronor, är leveransföretagets största någonsin i Frankrike och den största i Europa sedan företaget kom hit 1976. Anläggningen är, med sina 32 000 kvm, tio gånger större än sin föregångare och ska stärka företagets fotfäste i Frankrike, där de under de senaste sex åren även investerat motsvarande 800 miljoner kronor i sin franska infrastruktur.

– DHL Express-navet vid Paris-Charles de Gaulle flygplats kommer spela en nyckelroll i vårt internationella nätverk. Detta är det fjärde största navet i vårt europeiska nätverk när det gäller storlek och pakethanteringsvolym, efter Leipzig, East Midlands och Bryssel, kommenterar John Pearson, vd för DHL Express.

Hög leveranskapacitet

Målen med den nya anläggningen är att möta den växande globala handeln och samtidigt korta ner leveranstiderna. E-handeln i synnerhet har växt mycket under pandemin och företagets leveransvolymer växte med åtta procent under 2020 jämfört med 2019. Nu när även handeln mellan företag börjar återhämta sig sätter det fart på DHLs leveransverksamhet.

– Navet är ett nervcentra för vårt nätverk i Frankrike, men också i Europa. Denna nya anläggning kommer vid rätt tillfälle, när e-handeln blommar, kommenterar Philippe Prétat, vd för DHL Express i Frankrike.

Anläggningen är idag 32 000 kvm stor men ligger i ett område på 91 000 kvm för att kunna absorbera de kommande tio årens tillväxt. Den är utrustad med ett modernt sorteringssystem som kan hantera 38 000 paket i timmen, vilket är 15 gånger fler jämfört med deras tidigare anläggning och navet kommer drivas dygnet runt av sina 720 anställda.