E6 öppnar för trafik redan i sommar

Trafikverket meddelar att man kommer öppna E6 förbi Stenungsund för trafik tidigare än beräknat. Enligt nya planen öppnas vägen redan i sommar.
“Vi ligger bra till med arbetet och nu när grundläggningen ute i skredområdet börjar bli klar kan vi därför revidera vår tidplan”, kommenterar projektchef Daniel Svensson.

Natten till den 23 september inträffade ett skred som svepte bort en stor del av E6 förbi Stenungsund samt omgivande vägområde och verksamheter. Återuppbyggnaden påbörjades veckan efter skredet och under tiden har man lett om trafiken på vägarna 650 och E45, som fått utstå hög belastning.

Enligt Trafikverkets tidigare prognos skulle E6 kunna öppnas för trafik igen någon gång mellan tidig höst och årsskiftet. Nu säger myndigheten att trafiken kommer kunna släppas på redan i sommar.

– Att släppa på trafik på E6 så snart som möjligt är vår högsta prioritet. Vi är glada över att vi inte bara håller tidplanen utan ligger före i tid, kommenterar projektchef Daniel Svensson och fortsätter:

– Genom att vi släpper på trafik på motorvägen redan i sommar kan vi tidigare än beräknat styra tillbaka de stora trafikflödena till motorvägen.

Nu arbetar man med grundläggning genom installation av kalkcementpelare samt lättfyllnad i form av skumglas, sammanställande och utvärdering av en stor mängd geotekniska prover, kontroll av rörelser i marken samt fortsatta undersökningar och prover kopplat till miljö.