EB Road Cargo utser ny vd

Jordbro-baserade transportföretaget EB Road Cargo tillsätter Ola Kellertz som ny koncernchef och vd för dotterbolagen. Han tillträder den 1 mars och ersätter då Jörgen Magnusson som går i pension.

Den 1 mars får EB Road Cargo-koncernen och dess åkeribolag en ny koncernchef och vd, när nuvarande vd Jörgen Magnusson går i pension.

Ola Kellertz har 15 års internationell erfarenhet inom supply chain från både Europa och Sydamerika. Han har också lång erfarenhet av styrelsearbete från olika branscher och en magisterexamen i företagsekonomi från Växjö Universitet med inriktning mot logistik. Närmast kommer han från rollen som fabrikschef för Barilla/Wasa i Filipstad.

– Konkurrensen om vd-platsen var stor men styrelsens val föll på Ola med hänvisning till hans gedigna erfarenheter, ledaregenskaper och resultatorientering, kommenterar Sten Foske, ordförande i EB Road Cargo.

Koncernen har haft en stark omsättnings- och lönsamhetsutveckling under senare år och investerar i nya miljöanpassade fordon och kundservice.

– Som DHL-veteran känner jag Ola väl och det är med stor tillförsikt jag och styrelsen hälsar Ola välkommen till bolaget, kommenterar Per Norden, styrelsemedlem i EB Road Cargo.