Einride köper 200 ellastbilar av kinesiska BYD i USA

Einride har beställt 200 exemplar av det kinesiska elbilsföretaget BYDs (Build Your Dreams) batteridrivna lastbilar för att försörja Einrides kunder på den amerikanska marknaden.

BYD kommer att börja leverera de första fordonen, alla monterade i Lancaster, Kalifornien, i februari, och alla 200 fordon ska levereras i vågor under de kommande tolv månaderna. Fordonen utrustas med Einrides teknikplattform Saga, och kommer bli en del av Einrides fordonsflotta för att försörja kunder på den amerikanska marknaden.

– När vi fortsätter att expandera vår amerikanska verksamhet och tillhandahålla vår heltäckande leveranslösning i stor skala är det absolut nödvändigt att ha en OEM-partner som kan samarbeta med oss för att leverera förstklassiga elfordon, säger Niklas Reinedahl, General Manager Nordamerika på Einride, i ett pressmeddelande.

BYD är ledande inom batterielektriska lastbilsutplaceringar med mer än 10 000 lastbilar i drift runt om i världen, varav 200 i USA – och ordern är BYDs största utanför Asien.

– Denna historiska order kommer att ge kunderna en närmare titt på Einrides branschförändrande intelligenta operativsystem och våra säkra och pålitliga utsläppsfria batteridrivna lastbilar, kommenterar Patrick Duan, Senior Vice President, BYD Nordamerika.

BYD har 220 000 anställda över hela världen, varav nästan 1 000 i Nordamerika.