Elon i inköpssamarbete med danska El-Salg

Elon Group inleder ett samarbete med danska koncernsysterbolaget El-Salg. Samarbetet skapar en av Nordens största inköpsorganisationer för vitvaror och hemelektronik.

Med 150 butiker är A/S El-Salg Danmarks största medlemsägda kedja för vitvaror och hemelektronik och bolaget presenterade nyligen sitt bästa bokslut någonsin. Samarbetet med Elon Group inkluderar över 500 butiker i hela Norden, vilket skapar en av Nordens största inköpsorganisationer för vitvaror och hemelektronik. Förutom Danmark och Sverige inkluderar samarbetet även Norge, Finland och Island.

Stefan Lebrot. Foto Elon Group

– Elon Group har under lång tid stärkt närvaron i hela Norden och genom samarbetet med El-Salg får vi ännu större muskler att erbjuda rätt utbud och priser för alla konsumenter i de nordiska länderna, kommenterar Stefan Lebrot, vd på Elon Group.

El-Salg har under pandemin sett en ökad efterfrågan från kunder som önskar handla lokalt. Samarbetet med Elon Group stärker möjligheterna att möta kundernas önskemål framöver.

– Vår målsättning är att ge El-Salg-butikerna bästa möjliga inköpsmöjligheter både nu och på sikt, och på detta sätt säkerställa att konsumenter kan fortsätta handla till konkurrenskraftiga priser i det lokala samhället. Det nya samarbetsavtalet innebär ett större och bredare sortiment med ännu bättre priser, vilket gör att de lokala butikerna står starkt rustade för framtiden, kommenterar El-Salgs vd Tomas Holm Hedehus.

Både Elon Group och El-Salg ägs av Euronics, som med 11 000 butiker i drygt 30 länder är Europas största inköpsorganisation för hemelektronikbutiker.