Elon väljer Ingrids leveransväljare

Elon, butikskedjan för hemelektronik och vitvaror, är ny kund till leveransplattformen Ingrid. Genom samarbetet får Elons e-handelskunder fler leveransalternativ och bättre spårning.

Butikskedjan har, efter en upphandling, valt att lägga in Ingrids leveransväljare i sin nätkassa som ett steg i strategin att stärka sin digitala handel. De har också valt att implementera Ingrids spårningstjänst som ska koppla ihop leveransupplevelsen på ett användarvänligt sätt. Det innebär att konsumenten får relevant information direkt efter köpet.

Jakob Dahlner, försäljningschef B2C Elon. Foto Elon.

– Vi är glada över att vara live och vi ser redan positiva resultat på både andelen som väljer att avsluta sitt köp i kassan och konverteringen i stort. Det har blivit ökningar på +15 procent sedan vi gick live, kommenterar Jakob Dahlner, försäljningschef B2C på Elon.

– Vi är jätteglada att Elon valt att inleda ett samarbete med oss. Det är komplext att lösa leveranser för ett bolag som Elon som har en så bred katalog av produkter och många butiker som kan användas för att förbättra leveransen, kommenterar Piotr Zaleski, vd för Ingrid.