Elvir Dzanic: ”Det vackra med logistik är att det inte finns någon blue print för hur det ska se ut”

Från och med idag inleder branschtidningen och logistiksajten Dagens Logistik ett samarbete med logistikpodden “Logistik Överallt” och podden får en fast plats på sajten dagenslogistik.se. I veckans avsnitt intervjuas vdn för Göteborgs Hamn, Elvir Dzanic.

I det tredje avsnittet av podcasten ”Logistik Överallt” gästas Tea Grbic och Åsa Leander av Göteborgs Hamns vd Elvir Dzanic som pratar om sjöfartens roll, Göteborgs betydelse som logistiknav och hur de ska bli världens mest konkurrenskraftiga hamn.

Hur ska Göteborgs Hamn ledas med hållbarhet och innovation i fokus, och hur tacklas förändringar som den nu uppkomna krisen?

– I logistikbranschen är förändring en normal state of mind. Det är nånting som sker dagligen, säger Elvir Dzanic i podden.

– Det vackra med logistik är att det finns ingen blue print för hur det ska se ut utan mycket handlar om att tänka lite nytt och våga satsa och inte sällan skjuta från höften då och då också.

Elvir Dzanic. Foto Göteborgs Hamn AB.

Göteborgs hamn har “alla förutsättningar”

Elvir har har en lång bakgrund inom shipping och spedition, har arbetat i många år med högt tempo och med många kontakter till det internationella näringslivet. Han tror att Göteborgs Hamn har möjlighet att bli en av världens mest konkurrenskraftiga – genom satsningar på bland annat hållbarhet och digitalisering.

– Vi har alla förutsättningar och tillräckligt mycket försprång för att faktiskt kunna inta positionen som världens mest konkurrenskraftiga hamn. Och då gäller det att fokusera på rätt saker:  det är tillväxt, ökad resursanvändning av logistiksystemet. Det är miljö, och reducera utsläppen med 70%. Och det är digitalisering, att möjliggöra för användarna av logistiksystemet i Göteborgs Hamn att se sina varor och optimera dem på bästa sätt för att minska både klimatavtryck, men också kostnaden.

Du hittar Logistik Överallt på instagram @logistikoverallt. Här hittar du podden:

Acast: Logistik Överallt

Itunes: Logistik Överallt

Spotify: Logistik Överallt