Emanuel Mäkinen ny vd på SGA

Emanuel Mäkinen tar över som vd för snabbväxande SGA Conveyor Systems. Han har lång logistikbakgrund, bland annat som konsult på Proflow, och har varit operativ chef i SGA sedan 2021. Ägaren och tidigare vdn Tommy Klasson stannar i bolaget som försäljningsansvarig.

SGA Conveyor Systems grundades 1990 och utvecklar transport- och paketsorteringslösningar, där många kunder hittas inom e-handelslogistik. Bolaget har närmare 50 anställda med huvudsäte i Kinna, och har sedan 2016 drivits av Tommy Klasson. Nu lämnar han över vd-stolen i bolaget till Emanuel Mäkinen.

Emanuel Mäkinen är ny vd i SGA Conveyor Systems. Foto SGA

– Jag är glad och stolt över att ta över som vd, och full av energi inför alla spännande utmaningar och möjligheter som väntar. Först och främst, ett enormt tack till Tommy Klasson som lämnar över stafettpinnen och samtidigt stannar kvar i bolaget. Jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete; vi har mycket på gång inom försäljning och förstärker teamet där ytterligare nu framåt, säger Emanuel Mäkinen.

SGA fokuserade tidigare på transportbandslösningar till industrin, men har på senare år breddat verksamheten till anpassade transportsystem, automationslösningar och logistiklösningar för lager och e-handel, där paketsortering blivit ett viktigt område. Bland kunderna finns bland andra Jollyroom, Apotea, Postnord, Budbee, Adlibris och Blåkläder.

Bolagets omsättning har växt stadigt de senaste åren och ökade från 119 till 212 miljoner mellan 2021 och 2022, och resultatet hamnade på närmare 75 miljoner i vinst. Men bolaget märker av lågkonjunkturen.

– Vi märker att e-handeln har det tufft nu, och är försiktigare med investeringar. Det tar lite längre tid att få till affärer. Samtidigt finns det ett stort intresse för automation, och vi har flera ben att stå på i bolaget, så vi har fortsatt bra fart i verksamheten.

Emanuel Mäkinen har lång bakgrund inom olika industrier och som logistikkonsult, bland annat från Proflow, och kom till SGA som operativ chef 2021.

Tidigare vdn Tommy Klasson, som drivit bolaget sedan 2016, är fortsatt delägare i SGA och stannar i bolaget som försäljningsansvarig.

Av Hilda Hultén