Eva Harström ska digitalisera Rise

Forskningsinstitutet Rise rekryterar Eva Harström till den nyinrättade rollen som Chief Digital Officer. Där kommer hon driva den digitala omställningen och arbeta nära koncernledningen.

Chief Digital Officer, CDO, är en ny roll på Rise som kommer arbeta nära koncernledningen och mot affärs- och innovationsområdet Digitalisering. Affärsområdet driver digitaliseringsinitiativ i externa projekt, samarbeten med industri och offentlig sektor samt inom områden som e-hälsa, den uppkopplade individen och uppkopplade städer. Eva Harströms roll blir att driva forskningsinstitutets digitala omställning.

Eva Harström kommer närmast från samma tjänst på BillerudKorsnäs och innan det har hon arbetat som informationschef på både Skanska och Cramo. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 september.

– Digitaliseringen har en viktig roll när vi tar fram nya lösningar för en hållbar framtid. Eva har en imponerande kompetens och erfarenhet av att jobba med förändringsledning och digitalisering på strategisk nivå. Jag vet att hon med sin analytiska förmåga och handlingskraft framgångsrikt kommer driva vår transformation och få full utväxling på den unika spetskompetens som finns internt hos oss på Rise. Vi har en viktig uppgift framför oss och vi är många som tillsammans med Eva kommer göra att vi lyckas med vårt digitaliseringsuppdrag. Jag vill hälsa Eva varmt välkommen, kommenterar Pia Sandvik vd för Rise.